123veiling.net Blog

4 van 1 stemmen
Eigenaar 123veiling.net start website om eigen stamboom website te maken

Datum: 5 Februari 2012

Enigszins off topic maar wel leuk om te vermelden: Eastern Unity, het bedrijf dat 123veiling.net exploiteert, is een website gestart waarmee consumenten makkelijk en goedkoop een eigen stamboom (familieboom) website kunnen starten op internet (op een eigen domeinnaam). Genealogie is immers een hobby die steeds populairder wordt in Nederland.

De dienst is zoals gebruikelijk goedkoop: 6,99 euro per maand (inclusief BTW) en wederom een one stop shop: de domeinnaam registratie, hosting en installatie wordt allemaal volledig verzorgd.

Onderstaand de link naar de (consumenten)website om een eigen stamboom website te maken:

http://www.stamboommaken.com/

Helemaal lezen
5 van 1 stemmen
.be extensie toegevoegd aan domeinchecker

Datum: 3 Februari 2012

Omdat wij momenteel steeds meer veilingsite aanvragen krijgen vanuit Belgie is de .be extensie toegevoegd aan de domeinchecker op 123veiling.net.

Helemaal lezen
3.67 van 3 stemmen
Hoeveel hype is er rondom veilingen?

Datum: 30 Januari 2012

Steeds meer webwinkel eigenaren melden zich bij 123veiling.net voor een veilingsysteem. Wist u dat er in Nederland alleen al iedere maand ruim 1,8 miljoen mensen iets in Google opzoeken op het gebied van 'veiling'? Juist, dat zijn er 60.000 mensen per dag. Ter vergelijk: op webwinkel wordt volgens Google keywords veel minder gezocht: slechts 450.000 keren per maand (15.000 mensen per dag).

De factor 4 verschil in populariteit / zoekopdrachten is eigenlijk goed verklaarbaar. Webwinkels worden veelal 'gepushed' naar de consumenten, aanbod gedreven. Google schat een ingekochte CPC (Cost per Click) op minimaal 66ct. Dit betekent dat u een goede conversie (bezoeker wordt klant) zal moeten behalen om deze marketing kosten nog terug te verdienen. Ter vergelijk: het zoekwoord 'veiling' kost slechts 18ct.

Veilingen zijn dus voor de consument niet alleen populairder, vermoedelijk omdat ze spannender zijn en de consument in de 'driving seat' zetten, maar u koopt uw zoekverkeer ook...

Helemaal lezen

In Nederland zijn er enkele grote veilinghuizen actief op het gebied van online veilingen en dan met name openbare verkoop en executie verkoop. Daan veilingen, BVA Auctions en Troostwijk veilingen zijn dominante spelers.

Indien u bij 123veiling.net een veilingsite afneemt dan investeert u in tegenstelling tot bij bovengenoemde partijen in uw eigen veilingsite. En dat heeft voordelen!

  • investeren in de bekendheid van uw eigen domeinnaam (branding). U bouwt dus echt iets op en uw 'cost' wordt een 'investering'
  • een eigen klantenbestand met deelnemers (bieders) waardoor uw toekomstige marketingkosten (fors) omlaag kunnen
  • zelf volledige controle over de veilingsite, zowel over het uiterlijk van de veilingsite als de configuratie. Zie o.a. de 123veiling.net features voor de mogelijkheden
Helemaal lezen
4.5 van 2 stemmen
Centenveiling of Centveilingen software?

Datum: 3 Januari 2012

Vaak krijgen wij de vraag of wij centenveiling of centveilingen software kunnen leveren (ook wel penny auctions genoemd). Deze sites bieden de mogelijkheid om voor een cent (of een ander, vaak hoger, bedrag) te bieden. Het bieden kost dus geld bij een centenveiling. Bij ieder bod wordt de eindtijd van de veiling met bijvoorbeeld 30 seconden verlengd. Het produkt wordt na iedere bieding steeds 1 cent duurder. Als je de laatste bieder bent verwerf je het produkt voor de eindprijs.

Deze praktijk wordt voor zover ons bekend als 'kansspel' aangemerkt. Ondanks dat deze sites zich presenteren als veilingsites. Bepalend is de invloed die deelnemers hebben op de wijze waarop het eindresultaat tot stand komt. Deze invloed moet volgens de wet ‘overwegend’ zijn. De vraag is natuurlijk of een bieder echt invloed kan uitoefenen op het eindresultaat bij een centenveiling, dat lijkt niet het geval. De sites lijken meer op een loterij waardoor het een juridisch vermoedelijk als kansspel...

Helemaal lezen


RSS feed

Klik hier voor de hoofdpagina